Naleśnikowy zawijaniec z jajkiem

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszne i oryginalne naleśnikowe zawijańce z jajkiem. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Naleśnikowy zawijaniec z jajkiem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Naleśnikowy zawijaniec z jajkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czosnek. Po chwili dodaj pieczarki.
    Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czosnek. Po chwili dodaj pieczarki.
  2. Następnie dodaj masło, rozmaryn, tymianek, sok z cytryny oraz szpinak.
    Następnie dodaj masło, rozmaryn, tymianek, sok z cytryny oraz szpinak.
  3. Na dwóch naleśnikach rozprowadź wcześniej przygotowany farsz.
    Na dwóch naleśnikach rozprowadź wcześniej przygotowany farsz.
  4. Posyp nadzienie żółtym serem. Roztrzepane jajko rozprowadź na brzegach naleśników.
    Posyp nadzienie żółtym serem. Roztrzepane jajko rozprowadź na brzegach naleśników.
  5. Zwiń naleśniki w rulon i umieść w garnku. Ponownie rozprowadź na naleśnikach jajko. Na wierzchu rozsyp żółty ser i dodaj po jednym jajku.
    Zwiń naleśniki w rulon i umieść w garnku. Ponownie rozprowadź na naleśnikach jajko. Na wierzchu rozsyp żółty ser i dodaj po jednym jajku.
  6. Zapiekaj naleśnikowe zawijańce w piekarniku (220° C, 20 minut).
    Zapiekaj naleśnikowe zawijańce w piekarniku (220° C, 20 minut).
  7. Gotowe danie udekoruj przy pomocy szczypiorku. I to wszystko!
    Gotowe danie udekoruj przy pomocy szczypiorku. I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×