PrzepisPrzekąskiMuffinkowe hot-dogi z kukurydzą i kiełbaską. Kiedy ich spróbujesz, na pewno skradną twoje serce!

Muffinkowe hot‑dogi z kukurydzą i kiełbaską. Kiedy ich spróbujesz, na pewno skradną twoje serce!

Muffinkowe hot-dogi z kukurydzą i kiełbaską. Kiedy ich spróbujesz, na pewno skradną twoje serce!
Pyszności
10.05.2016 18:13, aktualizacja: 18.05.2017 17:27

Muffiny to ciasto w kształcie babeczki. W ostatnim czasie zyskały sporą popularność w naszym kraju. Zazwyczaj podaje się je na słodko.

Ostatnio jednak miałam okazję spróbować babeczek w nieco innej odsłonie: z serem żółtym, kukurydzą, majonezem, kiełbaską i ketchupem.

Przyznaję, że ich smak był po prostu wspaniały. Kiedy ich spróbujesz, na pewno skradną twoje serce!

Dokładny przepis znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 3 łyżki kukurydza
  2. 1 łyżka majonez
  3. ketchup
  4. 120 g mąka
  5. 2 łyżki cukier
  6. 3 łyżeczki proszek do pieczenia
  7. 1 łyżka sól
  8. 100 g żółty ser starty
  9. 200 ml mleko
  10. 1 szt. jajko
  11. 6 szt. kiełbaski małe
Sposób przygotowania:
1. Do miseczki włóż kukurydzę i majonez. Dokładnie wymieszaj.
2. Do osobnej miski włóż mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, starty ser żółty ser oraz wbij jajko. Wszystkie składniki mieszaj tak długo, aż otrzymasz gładką i jednolitą masę.
3. Otrzymaną masę równomiernie ponakładaj do foremek.
4. Następnie za pomocą łyżki, nałóż kukurydzę pomieszaną wcześniej z majonezem.
5. Na każdą babeczkę nałóż jedną kiełbaskę, a następnie polej ją ketchupem.
6. Włóż muffiny do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
7. Po 20 minutach wyjmij gotowe babeczki. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także