Nietypowe pierożki z wyjątkowo smacznym nadzieniem

Masz ochotę na nietypowe pierożki, które nie tylko obłędnie wyglądają, ale i zachwycają swoim smakiem. Co więcej, ich przygotowanie nie jest skomplikowane, a wszystkie składniki znajdziesz bez problemu w każdym sklepie. Czego chcieć więcej?
Składniki:
Porcje- 1/2 szkl. ketchup
- 1/2 szkl. majonez
- 1/4 szkl. musztarda
- 1/2 szkl. ogórki kiszone pokrojone
- 2 szczypty sól
- 1 szczypta pieprz
- 1/2 szt. czerwona cebula
- 3 ząbki czosnek
- 250 g wołowina mielona
- 80 g żółty ser kawałki
- 1 szt. spód do pizzy
- 12 plasterków ogórki kiszone
- 1 szt. jajko roztrzepane
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą ketchup, majonez, musztardę i ogórki kiszone. Dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
- Na rozgrzaną patelnię wrzuć czerwoną cebulę, czosnek i mięso wołowe.
- Do miski z wołowiną wrzuć kawałki żółtego sera i kilka łyżek wcześniej przygotowanego sosu. Ponownie dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
- Wytnij z ciasta koła, a następnie nafaszeruj je mięsem z sosem i na każdym kawałku połóż plasterek ogórka kiszonego. Posmaruj każde koło roztrzepanym jajkiem i ulep małe pierożki.
- Przed włożeniem do piekarnika pierożków, ponownie użyj roztrzepanego jajka. Umieść je w rozgrzanym do 220 stopni C piekarniku i piecz przez 15 minut.
- I to wszystko. Smacznego!
Komentarze