Pizza na ziemniaczanym spodzie z pysznymi dodatkami

Pizza na ziemniaczanym spodzie z pysznymi dodatkami

Pizza na ziemniaczanym spodzie z pysznymi dodatkami
Pyszności
04.02.2017 17:11, aktualizacja: 01.06.2017 10:16

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pizzy na ziemniaczanym spodzie z jajkiem, boczkiem i szczypiorkiem.

Składniki:

  1. 450 g ziemniaki starte i obrane
  2. 6 szt. jajka
  3. pieprz
  4. sól
  5. 2 szklanki ser żółty starty
  6. 4 plastry boczek posiekany
  7. szczypiorek posiekany
Sposób przygotowania:

1. W misce dokładnie wymieszaj ze sobą starte ziemniaki, 1 jajko, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę soli i 1/2 szklanki startego żółtego sera.

Obraz

2. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż na kształt okręgu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 205 stopni C i piecz przez 20 minut.

Obraz

3. Po 20 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Posyp spód z wierzchu resztą startego sera, a następnie rozbij na niej jajka, posyp posiekanym boczkiem, a na koniec dopraw pieprzem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 205 stopni C i piecz przez 18 minut.

Obraz

4. Po 18 minutach wyjmij pizzę z piekarnika i posyp ją z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także