Pizza na ziemniaczanym spodzie z pysznymi dodatkami

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pizzy na ziemniaczanym spodzie z jajkiem, boczkiem i szczypiorkiem.

Pizza na ziemniaczanym spodzie z pysznymi dodatkami
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pizza na ziemniaczanym spodzie z pysznymi dodatkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce dokładnie wymieszaj ze sobą starte ziemniaki, 1 jajko, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę soli i 1/2 szklanki startego żółtego sera.
    W misce dokładnie wymieszaj ze sobą starte ziemniaki, 1 jajko, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę soli i 1/2 szklanki startego żółtego sera.
  2. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż na kształt okręgu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 205 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Uzyskaną masę równomiernie rozłóż na kształt okręgu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 205 stopni C i piecz przez 20 minut.
  3. Po 20 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Posyp spód z wierzchu resztą startego sera, a następnie rozbij na niej jajka, posyp posiekanym boczkiem, a na koniec dopraw pieprzem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 205 stopni C i piecz przez 18 minut.
    Po 20 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Posyp spód z wierzchu resztą startego sera, a następnie rozbij na niej jajka, posyp posiekanym boczkiem, a na koniec dopraw pieprzem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 205 stopni C i piecz przez 18 minut.
  4. Po 18 minutach wyjmij pizzę z piekarnika i posyp ją z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
    Po 18 minutach wyjmij pizzę z piekarnika i posyp ją z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×