Niezwykłe tosty z sosem bolognese, serem, jajkiem, szynką i sałatą

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Ułóż tosty na sobie, odkrój ich boki, a następnie przekrój na pół, aby powstały trójkąty.
  2. Ułóż trójkąty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, aby stykały się spiczastymi stronami. Za pomocą łyżki delikatnie ugnieć środek. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 3 minuty.
  3. Po 3 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Na chlebie rozsmaruj sos bolognese, a następnie posyp go startym serem. Na środku rozbij 1 jajko. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 7 minut.
  4. Po 7 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika. Na chlebie rozłóż plastry szynki i mieszankę sałat.
  5. Smacznego!