in

Nuggetsy z batatów

Oto genialne, smaczne i zdrowe nuggetsy, które przygotujesz przy pomocy batatów i indyka. Po prostu palce lizać!

Nuggetsy z batatów
Nuggetsy z batatów
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Podziel bataty na większe kawałki, po czym polej olejem kokosowym. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Podziel bataty na większe kawałki, po czym polej olejem kokosowym. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. Upieczone bataty wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Następnie rozgnieć tłuczkiem i wymieszaj razem z mięsem mielonym, mąką kokosową oraz rozmarynem.
    Upieczone bataty wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Następnie rozgnieć tłuczkiem i wymieszaj razem z mięsem mielonym, mąką kokosową oraz rozmarynem.
  3. Nie zapomnij dodać również granulowanej cebuli i czosnku, jalapeno, pieprzu oraz soli. Dokładnie wymieszaj.
    Nie zapomnij dodać również granulowanej cebuli i czosnku, jalapeno, pieprzu oraz soli. Dokładnie wymieszaj.
  4. Z powstałej mieszanki uformuj nuggetsy i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Z powstałej mieszanki uformuj nuggetsy i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe nuggetsy podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!
    Gotowe nuggetsy podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!