in

Odwrócone karmelowo-bananowe babeczki

Babeczki to moja ogromna słabość, dlatego też często piekę je w swojej kuchni. I oto kolejna propozycja z ich udziałem, która mam nadzieję bardzo się Wam spodoba 😉

Odwrócone karmelowo-bananowe babeczki
Odwrócone karmelowo-bananowe babeczki
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Bananowa góra
Babeczki

Sposób przygotowania:

  1. W formie na muffinki rozprowadź masło i brązowy cukier. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    W formie na muffinki rozprowadź masło i brązowy cukier. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  2. W każdym otworze umieść plastry bananów (jak na zdjęciu poniżej).
    W każdym otworze umieść plastry bananów (jak na zdjęciu poniżej).
  3. W misce połącz ze sobą mąkę, brązowy cukier, sól, gałkę muszkatałową, cynamon i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą mąkę, brązowy cukier, sól, gałkę muszkatałową, cynamon i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  4. W drugiej misce zmiksuj razem jajka, mleko, olej, ciemny rum i ekstrakt waniliowy. Ponownie dokładnie wymieszaj.
    W drugiej misce zmiksuj razem jajka, mleko, olej, ciemny rum i ekstrakt waniliowy. Ponownie dokładnie wymieszaj.
  5. Połącz obie mieszanki, a na końcu dodaj czekoladę.
    Połącz obie mieszanki, a na końcu dodaj czekoladę.
  6. Przelej ciasto do foremek i piecz w piekarniku ok. 20 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Przelej ciasto do foremek i piecz w piekarniku ok. 20 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  7. Gotowe babeczki możesz udekorować karmelem. Smacznego!
    Gotowe babeczki możesz udekorować karmelem. Smacznego!