Ogórki w zalewie gyros

Ogórki w zalewie gyros – i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszny dodatek do obiadu. Od pierwszego kęsa pokocha je cała Twoja rodzina.



Warzywa do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Schab z talarkami
Składniki:
Porcje słoiki- 1 kg ogórki
- 1 szt. marchewka
- 1 szt. cebula
- 1 szt. czerwona papryka
- 1 łyżka sól
- 1 szkl. cukier
- 3/4 szkl. ocet
- 1/2 szkl. olej
- 2 łyżki przyprawa gyros
- 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:
- Podziel warzywa w talarki przy pomocy robota kuchennego.
- Następnie przesyp ogórki do dużej miski i dodaj sól. Jako kolejne składniki dodaj paprykę, marchewkę i cebulę.
- Czas na zalewę. W tym celu połącz: cukier, ocet i olej.
- Na koniec dodaj przyprawę gyros i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
- Zalej warzywa mieszanką i odstaw pod przykryciem na 5 godzin. Następnie przełóż do słoików i pasteryzuj na małym ogniu przez 15 minut.
- Smacznego!
Komentarze