Ogórki w zalewie gyros

ogórki w zalewie gyros

Ogórki w zalewie gyros – i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszny dodatek do obiadu. Od pierwszego kęsa pokocha je cała Twoja rodzina.

Warzywa do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Schab z talarkami

Ogórki w zalewie gyros3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ogórki w zalewie gyros
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje słoiki

Sposób przygotowania:

  1. Podziel warzywa w talarki przy pomocy robota kuchennego.
    Podziel warzywa w talarki przy pomocy robota kuchennego.
  2. Następnie przesyp ogórki do dużej miski i dodaj sól. Jako kolejne składniki dodaj paprykę, marchewkę i cebulę.
    Następnie przesyp ogórki do dużej miski i dodaj sól. Jako kolejne składniki dodaj paprykę, marchewkę i cebulę.
  3. Czas na zalewę. W tym celu połącz: cukier, ocet i olej.
    Czas na zalewę. W tym celu połącz: cukier, ocet i olej.
  4. Na koniec dodaj przyprawę gyros i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
    Na koniec dodaj przyprawę gyros i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
  5. Zalej warzywa mieszanką i odstaw pod przykryciem na 5 godzin. Następnie przełóż do słoików i pasteryzuj na małym ogniu przez 15 minut.
    Zalej warzywa mieszanką i odstaw pod przykryciem na 5 godzin. Następnie przełóż do słoików i pasteryzuj na małym ogniu przez 15 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×