Ogórkowy chlebek na parze

Ogórkowy chlebek na parze totalnie zawrócił nam w głowie. Jego przygotowanie jest bajecznie proste, a smak… Tego nie da opisać się słowami, go po prostu trzeba spróbować!



Nasz oryginalny chlebek przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.
Zobacz także: Naleśniki z mascarpone
Składniki:
Porcje szt.- 250 g ogórki gruntowe
- 2 szt. jajka
- 150 g cukier
- 100 g świeży szpinak
- 5 g suche drożdze
- 200 g mąka pszenna
- 40 g pestki dyni
- 2 łyżki olej roślinny
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od pokrojenia ogórków gruntowych na mniejsze kawałki.
- Następnie zblenduj warzywa z: jajkami, cukrem, suchymi drożdżami oraz świeżym szpinakiem.
- Mieszankę z blendera połącz z mąką pszenną.
- W formie do pieczenia rozprowadź olej, po czym rozsyp część pestek dyni.
- Następnie dodaj do formy zieloną mieszankę oraz pestki dyni. Umieść chlebek w parowarze na 40 minut. I to wszystko.
- Smacznego!
Komentarze