Ogórkowy chlebek na parze

ogórkowy chlebek na parze

Ogórkowy chlebek na parze totalnie zawrócił nam w głowie. Jego przygotowanie jest bajecznie proste, a smak… Tego nie da opisać się słowami, go po prostu trzeba spróbować!

Nasz oryginalny chlebek przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Zobacz także: Naleśniki z mascarpone

Ogórkowy chlebek na parze1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ogórkowy chlebek na parze
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od pokrojenia ogórków gruntowych na mniejsze kawałki.
    Cały proces rozpocznij od pokrojenia ogórków gruntowych na mniejsze kawałki.
  2. Następnie zblenduj warzywa z: jajkami, cukrem, suchymi drożdżami oraz świeżym szpinakiem.
    Następnie zblenduj warzywa z: jajkami, cukrem, suchymi drożdżami oraz świeżym szpinakiem.
  3. Mieszankę z blendera połącz z mąką pszenną.
    Mieszankę z blendera połącz z mąką pszenną.
  4. W formie do pieczenia rozprowadź olej, po czym rozsyp część pestek dyni.
    W formie do pieczenia rozprowadź olej, po czym rozsyp część pestek dyni.
  5. Następnie dodaj do formy zieloną mieszankę oraz pestki dyni. Umieść chlebek w parowarze na 40 minut. I to wszystko.
    Następnie dodaj do formy zieloną mieszankę oraz pestki dyni. Umieść chlebek w parowarze na 40 minut. I to wszystko.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×