PrzepisFitOgórkowy chlebek na parze

Ogórkowy chlebek na parze

Ogórkowy chlebek na parze
Pyszności
29.06.2022 16:00

Ogórkowy chlebek na parze totalnie zawrócił nam w głowie. Jego przygotowanie jest bajecznie proste, a smak... Tego nie da opisać się słowami, go po prostu trzeba spróbować!

Nasz oryginalny chlebek przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Składniki:

  1. 250 g ogórki gruntowe
  2. 2 szt. jajka
  3. 150 g cukier
  4. 100 g świeży szpinak
  5. 5 g suche drożdze
  6. 200 g mąka pszenna
  7. 40 g pestki dyni
  8. 2 łyżki olej roślinny

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od pokrojenia ogórków gruntowych na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Następnie zblenduj warzywa z: jajkami, cukrem, suchymi drożdżami oraz świeżym szpinakiem.

Obraz

3. Mieszankę z blendera połącz z mąką pszenną.

Obraz

4. W formie do pieczenia rozprowadź olej, po czym rozsyp część pestek dyni.

Obraz

5. Następnie dodaj do formy zieloną mieszankę oraz pestki dyni. Umieść chlebek w parowarze na 40 minut. I to wszystko.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także