PrzepisŚniadanieOmlet owinięty boczkiem

Omlet owinięty boczkiem

Omlet owinięty boczkiem
Pyszności
22.01.2021 17:00, aktualizacja: 24.01.2021 12:31

Omlet owinięty boczkiem to nasza sprawdzona receptura na szybkie i smaczne śniadanie. Nigdy Cię nie zawiedzie, dajemy na to swoją gwarancję :)

Jajeczną mieszankę do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 6 szt. jajka
  2. 2 szt. pomidory
  3. 150 g śmietana 22%
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 150 g ser cheddar
  7. 50 g szpinak
  8. 18 szt. boczek surowy plastry

Sposób przygotowania:

1. Ułóż plastry boczku dookoła formy do pieczenia.

Obraz

2. Następnie umieść w środku naczynia szpinak i cheddar.

Obraz

3. Czas na jajeczną mieszankę. W tym celu połącz w blenderze: jajka, pomidory, śmietankę, sól oraz pieprz.

Obraz

4. Przelej mieszankę z blendera do formy, po czym zawiń plastry boczku do środka. Następnie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także