Omlet owinięty boczkiem

Omlet owinięty boczkiem to nasza sprawdzona receptura na szybkie i smaczne śniadanie. Nigdy Cię nie zawiedzie, dajemy na to swoją gwarancję 🙂
Jajeczną mieszankę do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Sernik z kulkami
Składniki:
Porcje- 6 szt. jajka
- 2 szt. pomidory
- 150 g śmietana 22%
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 150 g ser cheddar
- 50 g szpinak
- 18 szt. boczek surowy plastry
Sposób przygotowania:
- Ułóż plastry boczku dookoła formy do pieczenia.
- Następnie umieść w środku naczynia szpinak i cheddar.
- Czas na jajeczną mieszankę. W tym celu połącz w blenderze: jajka, pomidory, śmietankę, sól oraz pieprz.
- Przelej mieszankę z blendera do formy, po czym zawiń plastry boczku do środka. Następnie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze