Orientalna potrawka z soczewicą

Takim połączeniom nie sposób powiedzieć nie. Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10, a dla Was? ?
Składniki:
Porcje- 2 łyżki olej kokosowy
- 2 łyżeczki kminek
- 2 łyżeczki kolendra cała
- 2 łyżeczki kurkuma
- 3 łyżki imbir posiekany
- 4 ząbki czosnek
- 400 g pomidory z puszki
- 250 g czerwona soczewica
- 500 ml woda
- 400 g mleczko kokosowe
- 1-2 łyżeczki sól morska
- 1 szt limonka sok
- 400 g ryż ugotowany, jako dodatek
Sposób przygotowania:
- Na patelni połącz ze sobą olej kokosowy, kminek, kolendrę i czosnek.
- Następnie dodaj kurkumę, pomidory z puszki, czerwoną soczewicę, sól oraz imbir. Wlej wodę i gotuj ok. 15 minut.
- Następnie wlej mleczko i gotuj kolejne 5 minut.
- Gotową potrawkę możesz podawać m.in. z ryżem. Smacznego!
Komentarze