in ,

Orientalna potrawka z soczewicą

Takim połączeniom nie sposób powiedzieć nie. Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10, a dla Was? 😉

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą olej kokosowy, kminek, kolendrę i czosnek.
    Na patelni połącz ze sobą olej kokosowy, kminek, kolendrę i czosnek.
  2. Następnie dodaj kurkumę, pomidory z puszki, czerwoną soczewicę, sól oraz imbir. Wlej wodę i gotuj ok. 15 minut.
    Następnie dodaj kurkumę, pomidory z puszki, czerwoną soczewicę, sól oraz imbir. Wlej wodę i gotuj ok. 15 minut.
  3. Następnie wlej mleczko i gotuj kolejne 5 minut.
    Następnie wlej mleczko i gotuj kolejne 5 minut.
  4. Gotową potrawkę możesz podawać m.in. z ryżem. Smacznego!
    Gotową potrawkę możesz podawać m.in. z ryżem. Smacznego!