PrzepisFitOrientalna potrawka z soczewicą

Orientalna potrawka z soczewicą

Orientalna potrawka z soczewicą
Pyszności
16.09.2018 18:30, aktualizacja: 08.09.2020 11:35

Takim połączeniom nie sposób powiedzieć nie. Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10, a dla Was? ?

Składniki:

  1. 2 łyżki olej kokosowy
  2. 2 łyżeczki kminek
  3. 1-2 łyżeczki sól morska
  4. 1 szt limonka sok
  5. 400 g ryż ugotowany, jako dodatek
  6. 2 łyżeczki kolendra cała
  7. 2 łyżeczki kurkuma
  8. 3 łyżki imbir posiekany
  9. 4 ząbki czosnek
  10. 400 g pomidory z puszki
  11. 250 g czerwona soczewica
  12. 500 ml woda
  13. 400 g mleczko kokosowe

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą olej kokosowy, kminek, kolendrę i czosnek.

Obraz

2. Następnie dodaj kurkumę, pomidory z puszki, czerwoną soczewicę, sól oraz imbir. Wlej wodę i gotuj ok. 15 minut.

Obraz

3. Następnie wlej mleczko i gotuj kolejne 5 minut.

Obraz

4. Gotową potrawkę możesz podawać m.in. z ryżem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także