Orzechowe babeczki bez pieczenia

Orzechowe babeczki bez pieczenia to nasza najnowsza miłość. Już za moment dowiesz się, jak je przygotować. Po prostu palce lizać!



Zobacz także: Babeczki marchewkowe
Składniki:
PorcjeSpód
- 300 g pszenica dmuchana
- 1 szkl. orzeszki ziemne niesolone
- 3 łyżki miód
- 3 łyżki masło orzechowe
Dodatkowe składniki
- 1/2 szkl. masło orzechowe
- 200 g gorzka czekolada


Sposób przygotowania:
- Zacznij od połączenia pszenicy dmuchanej, orzeszków ziemnych, miodu i masła orzechowego. Dokładnie wymieszaj.
- Posmaruj formę na muffinki olejem. Następnie umieść w nich orzechowy miks i przy pomocy łyżki zrób wgłębienia. Teraz wstaw formę do lodówki na 45 minut.
- W każdej babeczce umieść masło orzechowe i ponownie umieść je w lodówce na 30 minut.
- Po tym czasie dodaj na wierzch babeczek roztopioną czekoladą i wstaw do lodówki do stężenia.
- Smacznego!
Komentarze