Śniadaniowa owsianka z piekarnika na 3 sposoby

Czy owsianka z piekarnika może okazać się hitem? Oczywiście, że tak!
Co więcej, mamy aż 3 genialne argumenty, które z pewnością Cię przekonają do naszej wizji. Oj będzie się działo.
Zobacz także: Bochenek z kalafiora
Składniki:
PorcjeSmak 1
- 1 szkl. płatki owsiane pełnoziarniste
- 1/2 szkl. jogurt naturalny
- 1/2 szkl. mleko
- 1 szt. jajko
- 1 szkl. owoce leśne mrożone
- 2-3 łyżki wiórki kokosowe
- 1 łyżka ekstrakt waniliowy
Smak 2
- 1 szkl. płatki owsiane pełnoziarniste
- 1/2 szkl. jogurt naturalny
- 1/2 szkl. mleko
- 1 szt. jajko
- 1/2 szkl. orzechy włoskie pokrojone
- 25 g gorzka czekolada
- 1 szt. banan
- 2 łyżki masło orzechowe
Smak 3
- 1 szkl. płatki owsiane pełnoziarniste
- 1/2 szkl. jogurt naturalny
- 1/2 szkl. mleko
- 1 szt. jajko
- 25 g gorzka czekolada
- 1 szkl. czereśnie mrożone
- 1 łyżka erytrytol
- 2 łyżki kakao
Sposób przygotowania:
- Aby przygotować pierwszy smak owsianki, połącz ze sobą: płatki owsiane, jogurt naturalny, mleko, jajko, ekstrakt waniliowy oraz owoce leśne. Przełóż do miseczek, które możesz użyć w piekarniku, po czym posyp kokosem.
- Czas na drugą kombinację. Tym razem zmiksuj ze sobą: płatki owsiane, jogurt naturalny, mleko, jajko, banana, gorzką czekoladę, orzechy włoskie i masło orzechowe. Powstałą mieszankę przełóż do miseczek i na wierzchu ułóż jeszcze po dwa plastry banana.
- I na koniec kombinacja składająca się z: płatków owsianych, jogurtu naturalnego, mleka, jajka, mrożonych czereśni, gorzkiej czekolady, erytrolu oraz kakaa. Wszystkie kombinacje wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze