Wirtualna Polska

Pyszne pączki bez smażenia

Pyszne pączki bez smażenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych czekoladowych pączków bez smażenia. Idealne na tłusty czwartek!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Pyszne pączki bez smażenia
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne pączki bez smażenia
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj ze sobą 1 1/4 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 szklanki kakao.
    W misce wymieszaj ze sobą 1 1/4 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 szklanki kakao.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W osobnej misce wymieszaj ze sobą 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki kawy, 1 jajko, 1/2 łyżeczki octu białego i 1/2 ekstraktu waniliowego.
    W osobnej misce wymieszaj ze sobą 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki kawy, 1 jajko, 1/2 łyżeczki octu białego i 1/2 ekstraktu waniliowego.
  3. Połącz zawartość obydwóch misek i wymieszaj na gładką i jednolitą masę.
    Połącz zawartość obydwóch misek i wymieszaj na gładką i jednolitą masę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przełóż masę do rękawa do dekoracji ciast i wyciśnij ją do foremek na donaty. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 8 minut.
    Przełóż masę do rękawa do dekoracji ciast i wyciśnij ją do foremek na donaty. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 8 minut.
  5. W misce dokładnie rozmieszaj ze sobą 1 szklankę cukru, 2 łyżki mleka, 1 szczyptę soli, 3 łyżki kakao i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Jeżeli mieszanka będzie zbyt gęsta, dolej większą ilość mleka.
    W misce dokładnie rozmieszaj ze sobą 1 szklankę cukru, 2 łyżki mleka, 1 szczyptę soli, 3 łyżki kakao i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Jeżeli mieszanka będzie zbyt gęsta, dolej większą ilość mleka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Górę każdego upieczonego pączka namocz w przygotowanej mieszance, a następnie posyp z wierzchu kolorową posypką. Ułóż pączki na talerzu i włóż je do lodówki na minimum 30 minut.
    Górę każdego upieczonego pączka namocz w przygotowanej mieszance, a następnie posyp z wierzchu kolorową posypką. Ułóż pączki na talerzu i włóż je do lodówki na minimum 30 minut.
  7. Po 30 minutach wyjmij pączki z lodówki.
    Po 30 minutach wyjmij pączki z lodówki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×