Kategorie Słodkości

Pyszne pączki bez smażenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych czekoladowych pączków bez smażenia. Idealne na tłusty czwartek!

Pyszne pączki bez smażenia
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne pączki bez smażenia
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj ze sobą 1 1/4 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 szklanki kakao.
    W misce wymieszaj ze sobą 1 1/4 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 szklanki kakao.
  2. W osobnej misce wymieszaj ze sobą 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki kawy, 1 jajko, 1/2 łyżeczki octu białego i 1/2 ekstraktu waniliowego.
    W osobnej misce wymieszaj ze sobą 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki kawy, 1 jajko, 1/2 łyżeczki octu białego i 1/2 ekstraktu waniliowego.
  3. Połącz zawartość obydwóch misek i wymieszaj na gładką i jednolitą masę.
    Połącz zawartość obydwóch misek i wymieszaj na gładką i jednolitą masę.
  4. Przełóż masę do rękawa do dekoracji ciast i wyciśnij ją do foremek na donaty. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 8 minut.
    Przełóż masę do rękawa do dekoracji ciast i wyciśnij ją do foremek na donaty. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 8 minut.
  5. W misce dokładnie rozmieszaj ze sobą 1 szklankę cukru, 2 łyżki mleka, 1 szczyptę soli, 3 łyżki kakao i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Jeżeli mieszanka będzie zbyt gęsta, dolej większą ilość mleka.
    W misce dokładnie rozmieszaj ze sobą 1 szklankę cukru, 2 łyżki mleka, 1 szczyptę soli, 3 łyżki kakao i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Jeżeli mieszanka będzie zbyt gęsta, dolej większą ilość mleka.
  6. Górę każdego upieczonego pączka namocz w przygotowanej mieszance, a następnie posyp z wierzchu kolorową posypką. Ułóż pączki na talerzu i włóż je do lodówki na minimum 30 minut.
    Górę każdego upieczonego pączka namocz w przygotowanej mieszance, a następnie posyp z wierzchu kolorową posypką. Ułóż pączki na talerzu i włóż je do lodówki na minimum 30 minut.
  7. Po 30 minutach wyjmij pączki z lodówki.
    Po 30 minutach wyjmij pączki z lodówki.
  8. Smacznego!
Pączki bez smażenia

Pączki bez smażenia? 🍩 Tego jeszcze nie było! 😮 Są przepyszne i wręcz idealne na jutrzejszy dzień, czyli... Tłusty Czwartek! 😋 😍 🍩

Publiée par Pyszności sur Mercredi 22 février 2017