PrzepisDeseryNigdy więcej nie kupisz pączków, gdy poznasz ten prosty przepis. Minimum składników, a maksimum smaku!

Nigdy więcej nie kupisz pączków, gdy poznasz ten prosty przepis. Minimum składników, a maksimum smaku!

Nigdy więcej nie kupisz pączków, gdy poznasz ten prosty przepis. Minimum składników, a maksimum smaku!
Frania
17.04.2017 10:34, aktualizacja: 10.05.2017 13:36

Pyszne ciasteczka z borówkami są alternatywą dla tradycyjnych smażonych pączków. Prosty przepis, którego po prostu nie da się zepsuć. Słodkości idealnie pasują do popołudniowej herbaty w towarzystwie przyjaciółki. Nie ma co gadać tylko trzeba zabrać się do roboty!

Składniki:

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/2 szklanki jogurtu waniliowego o niskiej zawartości tłuszczu
  • 1 jajko
  • 250 g borówek

1. Wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki.

2. Do jogurtu dodaj jajko i ekstrakt z wanilii. Dokładnie wymieszaj i wrzuć do miski.

3. Po wymieszaniu wcześniejszych składników, wrzuć borówki i delikatnie wszystko wymieszaj.

4. Następnie ciasto przełóż do formy do pieczenia pączków. Wysmaruj wcześniej ją tłuszczem. Nie wypełniaj do samej góry, ale tak, żeby zająć 2/3 foremki.

5. Włóż pączuszki do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 10-12 minut, albo do momentu, w którym zauważysz, że się zarumienią.

Obraz
Banalnie proste, a smakuje genialnie. Czego chcieć więcej?!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także