Czy z ciasta francuskiego można zrobić pączki? Jak się okazuje jest to możliwe! ? I to w jakim wydaniu ?
Składniki:
Porcje- 2 szt. ciasto francuskie
- 1/4 szkl. woda
- 2 tabliczki czekolada
- orzeszki do dekoracji
- posypki cukrowe do dekoracji
- kokos do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Z ciasta wydziel mniejsze kółka. W dwóch pierwszych rzędach rozprowadź wodę.
- Następnie złóż 3 elementy w pionie i zrób dziurkę (jak na zdjęciu poniżej). Wstaw do zamrażarki na 12 minut.
- Smaż na rozgrzanym oleju.
- Udekoruj przy pomocy polewy czekoladowej i ulubionych dodatków!
Pączki z dziurkąNasze pączki powstały z nietypowego ciasta i zajęło nam to tylko 20 minut 😍🍩👍PRZEPIS ➡️ www.pysznosci.pl/232862
Posted by Słodkości on Wednesday, November 21, 2018