Pad thai z grilla

Porcje
5
Porcje
5
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Ułóż tofu na płycie grillowej. Z każdej strony rozsmaruj delikatnie sos sojowy.
  2. Na patelni połącz ze sobą: cebulę szalotkę, czosnek i papryczki chili.
  3. Po chwili dodaj na patelnię sos sojowy, sos sriracha, pastę z tamaryndowca oraz miód.
  4. Do patelni dodaj również sok z limonki, marchewki oraz kiełki fasoli mung. Dokładnie wymieszaj i smaż całą mieszankę ok. 2-3 minuty.
  5. W międzyczasie dodaj na płytę grillową papryki i brokuła.
  6. Wróć do pracy nad zawartością patelni. Dodaj do naczynia ugotowany makaron ryżowy.
  7. Na koniec dodaj jajka i szczypiorek. Dokładnie wymieszaj.
  8. Połącz teraz wszystkie składniki i podawaj swoim bliskim. Smacznego!