PrzepisPad Thai z kurczakiem

Pad Thai z kurczakiem

Pad Thai z kurczakiem
Pyszności
11.04.2021 17:00, aktualizacja: 27.10.2021 14:38

Lubisz kuchnię azjatycką? Dziś wspólnie przygotujemy pyszne pad thai z kurczakiem. Kiedy serwujemy je naszym bliskim, są zachwyceni. I zawsze proszą o dokładkę.

Nasze genialne danie przygotowaliśmy przy pomocy patelni wok marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęt tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

  1. 250 g makaron ryżowy
  2. 5 łyżek olej roślinny
  3. 200 g tofu naturalne
  4. 2 szt. filety z kurczaka
  5. 1 szt. marchewka
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 4 szt. jajka
  8. 1 pęczek szczypiorek
  9. 100 g orzeszki ziemne niesolone

Sos

  1. 4 łyżki sos rybny
  2. 1 łyżka pasta z tamaryndowca
  3. 1 szt. limonka sok
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 4 łyżki miód

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania tofu. W tym celu smaż je w patelni wok na dużym ogniu ok. 4 minut. W międzyczasie zalej wrzątkiem makaron ryżowy i odstaw na 10 minut.

Obraz

2. Na tej samej patelni przygotuj kurczaka. Smaż go ok. 5 minut.

Obraz

3. Następnie dodaj na patelnię: marchewkę, miód, sos rybny, pastę z tamaryndowca, sok z limonki oraz czosnek.

Obraz

4. Nie zapomnij również o makaronie ryżowym i szczypiorku.

Obraz

5. Na koniec dodaj na patelnię jajka oraz wcześniej przygotowane tofu. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

6. Gotowe danie podawaj z orzeszkami i limonką. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także