Pad Thai

Jeśli śledzicie nas od dłuższego czasu, doskonale wiecie, że mamy ogromną słabość do makaronów. I dziś razem z restauracją Thai Wok z Warszawy przygotowaliśmy ciekawą propozycję.
Makaron Pad Thai sprawdzi się świetnie zarówno jako danie obiadowe, jak i kolacja. Możecie przygotować go samodzielnie lub zamówić za pomocą Uber Eats.
Składniki:
Porcje- 1 szt. jajko
- 150 g kurczak
- 1 garść cebula czerwona
- 1 garść fasolka szparagowa
- 150 g tofu
- 300 g makaron ryżowy namoczony
- 1/4 szkl. sos rybny
- 1/4 szkl. sos ostrygowy
- 1 garść szczypior posiekany
- 1 garść kiełki fasoli mung
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanym oleju na patelni połącz ze sobą jajko i kurczaka. Następnie dodaj czerwoną cebulę i fasolkę szparagową.
- Po chwili dodaj namoczony wcześniej makaron ryżowy.
- Jako kolejne składniki dodaj sos rybny i ostrygowy.
- Kolejno dodaj posiekany szczypior i kiełki fasoli mung.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i to wszystko!
Komentarze