PrzepisMakaronyPad Thai

Pad Thai

Pad Thai
Pyszności
02.05.2018 17:00, aktualizacja: 02.05.2018 18:16

Jeśli śledzicie nas od dłuższego czasu, doskonale wiecie, że mamy ogromną słabość do makaronów. I dziś razem z restauracją Thai Wok z Warszawy przygotowaliśmy ciekawą propozycję.

Makaron Pad Thai sprawdzi się świetnie zarówno jako danie obiadowe, jak i kolacja. Możecie przygotować go samodzielnie lub zamówić za pomocą Uber Eats.

Składniki:

  1. 1 szt. jajko
  2. 150 g kurczak
  3. 1 garść cebula czerwona
  4. 1 garść fasolka szparagowa
  5. 150 g tofu
  6. 300 g makaron ryżowy namoczony
  7. 1/4 szkl. sos rybny
  8. 1/4 szkl. sos ostrygowy
  9. 1 garść szczypior posiekany
  10. 1 garść kiełki fasoli mung
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanym oleju na patelni połącz ze sobą jajko i kurczaka. Następnie dodaj czerwoną cebulę i fasolkę szparagową.

Obraz

2. Po chwili dodaj namoczony wcześniej makaron ryżowy.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj sos rybny i ostrygowy.

Obraz

4. Kolejno dodaj posiekany szczypior i kiełki fasoli mung.

Obraz

5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także