PrzepisPaluchy pizzowe z szynką i serem

Paluchy pizzowe z szynką i serem

Paluchy pizzowe z szynką i serem
Pyszności
20.01.2020 12:00, aktualizacja: 21.01.2020 08:25

Dziś pokażemy Ci jak przygotować paluchy pizzowe z szynką i serem. Maluchy będą zachwycone! Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ?

Składniki:

  1. 1 porcja ciasto na pizzę
  2. kilka plastrów szynka
  3. 3/4 szkl. mozzarella
  4. 1 szt. jajko
  5. 1,5 łyżeczki oregano
  6. 1 łyżeczka czosnek suszony
  7. 2-3 łyżeczki natka petruszki
  8. sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto na pizzę.

Obraz

2. Kiedy już wyrośnie, rozwałkuj je i podziel na poziome pasy.

Obraz

3. Na każdym pasie rozprowadź suszony czosnek, oregano, posiekaną natkę pietruszki, szynkę i mozzarellę. Złóż w połowie...

Obraz

4. ...i zwiń jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

5. Każdy element posmaruj roztrzepanym jajkiem, po czym posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 250 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także