PrzepisDeseryNigdy wcześniej nie pomyślałabym, że ze zwykłych ciasteczek Oreo, może powstać tak super deser. Wow!

Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że ze zwykłych ciasteczek Oreo, może powstać tak super deser. Wow!

Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że ze zwykłych ciasteczek Oreo, może powstać tak super deser. Wow!
Pyszności
26.05.2016 17:42, aktualizacja: 01.06.2017 15:09

Jeżeli jesteś fanem ciasteczek oreo, tak samo jak ja, to na pewno będziesz zachwycony tym, co za chwileczkę zobaczysz.

Paluszki Oreo, bo to właśnie o nich mowa, są naprawdę przepyszne. Szczerze mówiąc, nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że ze zwykłych ciasteczek, może powstać tak wspaniały deser.

Dokładna instrukcja, jak je wykonać, znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 1 paczka ciastka Oreo
  2. 40 g cukier
  3. 80 g masło
  4. 120 g mąka
  5. 3 szt. jajka
  6. 150 g cukier cynamonowy
  7. wykałaczka
  8. rękaw do zdobienia tortów
Sposób przygotowania:
1. Oddziel ciasteczka od środków ciastek oreo. Ciastka włóż do jeden miski a środki do drugiej miski.
2. Ciastka włóż do blendera i zmiksuj je.
3. Przełóż nadzienie do rękawa do zdobienia i za jego pomocą przelej je do przekłutych środków paluszków.
4. Gotowe paluszki przełóż na talerz.
5. Smacznego!
6. Wlej do garnka 500 ml wody. Kiedy się zagotuje, dodaj cukier i masło. Dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia.
7. Do garnka dodaj także mąkę, pokruszone oreo i jajka. Mieszaj tak długo, aż konsystencja będzie gładka i jednolita.
8. Powstałą masę przełóż do rękawa do zdobienia tortów.
9. Za pomocą rękawa, wyciśnij takie same wzory, jak na zdjęciach poniżej. Następnie włóż do zamrażarki na 30 minut.
10. Po 30 minutach wyjmij z zamrażarki. Do garnka wlej olej i rozgrzej go. Następnie wrzuć do niego paluszki i smaż je przez parę minut.
11. Na talerzu wysyp cukier cynamonowy, a następnie namocz w nim usmażone paluszki.
12. Za pomocą wykałaczki, przekłuj każdy środek paluszka oreo.
13. Włóż miseczkę, w której znajdują się nadzienia ciastek oreo, do mikrofali na 20 sekund. Następnie wyjmij i pomieszaj.
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także