PrzepisObiadPaluszki rybne w piwnej panierce

Paluszki rybne w piwnej panierce

Paluszki rybne w piwnej panierce
Pyszności
17.10.2018 14:34, aktualizacja: 24.05.2020 15:18

Dorsz i oryginalna panierka wjeżdżają dziś na nasz kanał. Tego nie możecie przegapić! ?

Składniki:

  1. 500 g filet z dorsza
  2. 1 szkl mąka pszenna
  3. 1 szkl piwo jasne
  4. 2 łyżeczki sól
  5. 2 łyżeczki zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

1. Obtocz kawałki dorsza w mące.

Obraz

2. Do mąki dodaj zioła prowansalskie, sól, pieprz oraz jasne piwo. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Obtocz paluszki rybne w piwnej panierce.

Obraz

4. Smaż na gorącym oleju.

Obraz

5. Gotowe paluszki rybne podawaj z ulubionymi składnikami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także