Kategorie Przekąski

Pyszne paluszki z nadzieniem serowo-szpinakowym

  1. Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych paluszków z nadzieniem serowo-szpinakowym.
Pyszne paluszki z nadzieniem serowo-szpinakowym
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne paluszki z nadzieniem serowo-szpinakowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, szpinak, ser żółty, sól i pieprz i czosnek. Następnie równomiernie rozprowadź uzyskaną masę w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia. Włóż je do zamrażarki na 30 minut.
    W misce dobrze wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, szpinak, ser żółty, sól i pieprz i czosnek. Następnie równomiernie rozprowadź uzyskaną masę w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia. Włóż je do zamrażarki na 30 minut.
  2. Po 30 minutach wyjmij naczynie z zamrażarki. Pokrój masę w paski.
    Po 30 minutach wyjmij naczynie z zamrażarki. Pokrój masę w paski.
  3. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy pasek posyp najpierw mąką, potem namocz w jajku, potem posyp bułką tartą, a następnie ponownie namocz w jajku i posyp bułką tartą.
    Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy pasek posyp najpierw mąką, potem namocz w jajku, potem posyp bułką tartą, a następnie ponownie namocz w jajku i posyp bułką tartą.
  4. Rozgrzej olej w garnku, a następnie wrzuć do niego paluszki. Smaż je przez ok. 1 minutę, do momentu, aż będą miały złocisto-brązowy kolor.
    Rozgrzej olej w garnku, a następnie wrzuć do niego paluszki. Smaż je przez ok. 1 minutę, do momentu, aż będą miały złocisto-brązowy kolor.
  5. Przełóż paluszki na ręcznik papierowy i odsącz z nich nadmiar tłuszczu. Gotową przekąskę podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
    Przełóż paluszki na ręcznik papierowy i odsącz z nich nadmiar tłuszczu. Gotową przekąskę podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
  6. Smacznego!

Pyszne paluszki z nadzieniem serowo-szpinakowym 😋 Takie przekąski to ja po prostu KOCHAM! 😍

Publiée par Pyszności sur Mercredi 4 janvier 2017