Paluszki z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych paluszków z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą.

Paluszki z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Paluszki z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje paluszki

Sposób przygotowania:

  1. Od każdej kromki chleba tostowego odkrój skórkę, a następnie delikatnie rozwałkuj.
    Od każdej kromki chleba tostowego odkrój skórkę, a następnie delikatnie rozwałkuj.
  2. Każdą kromkę nasmaruj pesto, a następnie dodaj po jednym plastrze szynki szwarcwaldzkiej i mozzarelli.
    Każdą kromkę nasmaruj pesto, a następnie dodaj po jednym plastrze szynki szwarcwaldzkiej i mozzarelli.
  3. Zawiń chleb w rulon. Każdy rulon owiń w folię aluminiową. Włóż do zamrażarki na 20 minut.
    Zawiń chleb w rulon. Każdy rulon owiń w folię aluminiową. Włóż do zamrażarki na 20 minut.
  4. Każdy rulon namocz w jajku, a następnie posyp mieszanką bułki tartej, parmezanu i ziół prowansalskich.
    Każdy rulon namocz w jajku, a następnie posyp mieszanką bułki tartej, parmezanu i ziół prowansalskich.
  5. Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią paluszki. Smaż tak długo, aż będą miały z zewnątrz złocisto-brązowy kolor.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią paluszki. Smaż tak długo, aż będą miały z zewnątrz złocisto-brązowy kolor.
  6. Zdejmij paluszki z patelni i odsącz nadmiar tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Smacznego!
    Zdejmij paluszki z patelni i odsącz nadmiar tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×