in

Pancakes z niespodzianką

Kochamy naleśniki, dlatego dziś przychodzimy z kolejną ciekawą propozycją, w której znajdziecie słodką niespodziankę ❤️

Indyk pod glazurą z żurawiny
Indyk pod glazurą z żurawiny
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na papierze do pieczenia zrób 6 krążków z nutelli. Wstaw do zamrażarki na 20 minut. W międzyczasie w dużej misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
    Na papierze do pieczenia zrób 6 krążków z nutelli. Wstaw do zamrażarki na 20 minut. W międzyczasie w dużej misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
  2. Jako kolejne składniki dodaj jajko, ekstrakt waniliowy oraz mleko. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj jajko, ekstrakt waniliowy oraz mleko. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na patelni usmaż pancakes z jednej strony i odłóż na bok.
    Na patelni usmaż pancakes z jednej strony i odłóż na bok.
  4. Następnie stwórz drugi naleśnik. Tym razem na wierzchu ułóż krążek nutelli.
    Następnie stwórz drugi naleśnik. Tym razem na wierzchu ułóż krążek nutelli.
  5. Po chwili przyłóż wcześniej upieczony z jednej strony naleśnik i obróć na drugą stronę.
    Po chwili przyłóż wcześniej upieczony z jednej strony naleśnik i obróć na drugą stronę.
  6. Gotowe naleśniki możesz podać m.in. z syropem klonowym.
    Gotowe naleśniki możesz podać m.in. z syropem klonowym.