×

Panierowana cebula w postaci pięknego kwiatu

Dzięki temu przepisowi przekonasz się, że panierowana cebula może stać pięknym kwiatem, od którego nie sposób oderwać wzroku. Nie wierzysz? Zobacz poniższy przepis, a wszystko stanie się jasne ?

Zobacz także: Puszyste jajko sadzone z piekarnika idealne na śniadanie

Panierowana cebula w postaci pięknego kwiatu2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Panierowana cebula w postaci pięknego kwiatu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Podstawowe składniki
Panierka
Dip jogurtowy

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij końcówkę cebuli, tak aby się nie przewracała po ustawieniu na desce do krojenia. Następnie ponacinaj ją dookoła.
    Odetnij końcówkę cebuli, tak aby się nie przewracała po ustawieniu na desce do krojenia. Następnie ponacinaj ją dookoła.
  2. Delikatnymi ruchami rozłóż cebulę.
    Delikatnymi ruchami rozłóż cebulę.
  3. Następnie umieść ją w wodzie z lodem na kilka minut, dzięki czemu warstwy dokładnie się rozdzielą.
    Następnie umieść ją w wodzie z lodem na kilka minut, dzięki czemu warstwy dokładnie się rozdzielą.
  4. Czas przygotować panierkę. W tym celu połącz: mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, czosnek granulowany, suszone oregano i tymianek, sól oraz paprykę słodką. Dokładnie wymieszaj.
    Czas przygotować panierkę. W tym celu połącz: mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, czosnek granulowany, suszone oregano i tymianek, sól oraz paprykę słodką. Dokładnie wymieszaj.
  5. Zanurz cebulę w mleku, po czym obtocz w przygotowanej mieszance. Powtórz ten proces dwa razy. Następnie obtocz cebulę w bułce tartej.
    Zanurz cebulę w mleku, po czym obtocz w przygotowanej mieszance. Powtórz ten proces dwa razy. Następnie obtocz cebulę w bułce tartej.
  6. Smaż w rozgrzanym oleju do zarumienienia panierki. Następnie połóż na ręczniku papierowym, dzięki czemu pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu.
    Smaż w rozgrzanym oleju do zarumienienia panierki. Następnie połóż na ręczniku papierowym, dzięki czemu pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu.
  7. W międzyczasie możesz przygotować dip. Łącząc: jogurt naturalny, ketchup, słodką paprykę, suszone oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie możesz przygotować dip. Łącząc: jogurt naturalny, ketchup, słodką paprykę, suszone oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  8. Smacznego!
    Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

4 rodzaje cebuli i sposób ich wykorzystania w kuchni. Będziesz wiedzieć z czym je łączyć

Cebula to jeden z tych produktów, którego nie może zabraknąć w naszej kuchni. Bez niej nie sposób przygotować pysznego dania. A skoro już o niej mowa, czy wiesz, że różne jej odmiany nadają się najlepiej do konkretnych dań? Jeśli chcesz poznać szczegóły, koniecznie przeczytaj ten artykuł do końca! #1 Biała cebula Ten rodzaj cebuli wyróżnia […]

Przepis na idealną karmelizowaną cebulę. Możesz ją przechowywać do 3 miesięcy

Mam ogromną słabość do karmelizowanej cebuli, dlatego dziś przychodzę z przepisem, dzięki któremu przygotujesz ją bez większego problemu. To naprawdę bardzo prosty przepis, a efekt jest wart każdej sekundy spędzonej przy patelni. Zresztą zaraz się sama o tym przekonasz ? Potrzebne produkty: 4 cebule 4 łyżki masła 1/4 szkl. czerwonego wina 2 łyżki octu balsamicznego […]

5 prostych trików, by przestać płakać przy krojeniu cebuli. Sami je przetestowaliśmy

#1 Natrzyj nóż połówką cytryny Jeden z najprostszych i najskuteczniejszych sposobów, który szybko podbił nasze serca! Przekrój cytrynę na pół i natrzyj nią obie strony noża, zanim zaczniesz kroić cebulę. Jeśli kroisz większe ilości cebuli, powtórz czynność nacierania jeszcze raz, w trakcie siekania. Ta sztuczka nie zabiła całkowicie zapachu cebuli, ale nie uroniliśmy nad nią […]

18 zaskakujących zastosowań cebuli, które warto znać. Doskonale sprawdza się nie tylko w kuchni

Cebula znajduje swoje zastosowanie prawie w każdej kuchni. Z reguły jest stosowana w celach kulinarnych. To, czego najbardziej w cebuli nie lubimy, to irytujące enzymy, które doprowadzają nas do łez. Jednak te związki dodają smaku potrawom jak i również przynoszą wiele korzyści zdrowotnych. Jednak oprócz pozytywnego wpływu na zdrowie i smaku ma również inne zastosowania. […]

Biała, czerwona czy żółta cebula, każdy jej używa. Jednak mało kto wie, że różni je aż tak wiele!

Masz zamiar ugotować coś pysznego. Przeglądasz w sieci tysiące przepisów… Nagle – Jest! Masz go! To ten właściwy! Ten, na który masz największą ochotę! Rzucasz okiem na niego i myślisz: Kurczę! Co za szczęście! Wszystko mam! Mogę gotować i nawet nie muszę biec do sklepu… Idziesz do kuchni, przygotowujesz składniki i nagle patrzysz: Hmmmm… czerwona […]

zamknij