Panierowana cebula w postaci pięknego kwiatu

Porcje
2szt.
Porcje
2szt.
Składniki
Podstawowe składniki
Panierka
Dip jogurtowy
Sposób przygotowania
  1. Odetnij końcówkę cebuli, tak aby się nie przewracała po ustawieniu na desce do krojenia. Następnie ponacinaj ją dookoła.
  2. Delikatnymi ruchami rozłóż cebulę.
  3. Następnie umieść ją w wodzie z lodem na kilka minut, dzięki czemu warstwy dokładnie się rozdzielą.
  4. Czas przygotować panierkę. W tym celu połącz: mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, czosnek granulowany, suszone oregano i tymianek, sól oraz paprykę słodką. Dokładnie wymieszaj.
  5. Zanurz cebulę w mleku, po czym obtocz w przygotowanej mieszance. Powtórz ten proces dwa razy. Następnie obtocz cebulę w bułce tartej.
  6. Smaż w rozgrzanym oleju do zarumienienia panierki. Następnie połóż na ręczniku papierowym, dzięki czemu pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu.
  7. W międzyczasie możesz przygotować dip. Łącząc: jogurt naturalny, ketchup, słodką paprykę, suszone oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  8. Smacznego!
Panierowana cebula w postaci pięknego kwiatu
Panierowany kwiat cebuli

Najlepszy przepis z cebulą jaki w życiu jadłam! 😍Idealna przekąska do piwa 🍺PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/270559

Opublikowany przez Pyszności Niedziela, 13 października 2019