Panierowana mozzarella z szynką i bazylią

Jeśli szukasz przepisu na szybką i nieskomplikowaną przekąskę, mam coś, co na pewno Ci się spodoba. Co powiesz na mozzarellę w panierce z szynką i bazylią? Brzmi cudownie, a smakuje jeszcze lepiej!

 

Panierowana mozzarella z szynką i bazylią4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Panierowana mozzarella z szynką i bazylią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel mozzarellę na mniejsze kawałki. Następnie w każdym z elementów zrób kieszonkę, do której włożysz szynkę i liść bazylii.
    Podziel mozzarellę na mniejsze kawałki. Następnie w każdym z elementów zrób  kieszonkę, do której włożysz szynkę i liść bazylii.
  2. Kiedy nafaszerujesz już wszystkie kawałki sera, przygotuj panierkę dodając do bułki tartej zioła prowansalskie.
    Kiedy nafaszerujesz już wszystkie kawałki sera, przygotuj panierkę dodając do bułki tartej zioła prowansalskie.
  3. Kawałki mozzarelli obtocz dwukrotnie w jajkach i bułce tarce.
    Kawałki mozzarelli obtocz dwukrotnie w jajkach i bułce tarce.
  4. Następnie umieść poszczególne kawałki na patelni i smaż je do czau, aż uzyskają złoty kolor.
    Następnie umieść poszczególne kawałki na patelni i smaż je do czau, aż uzyskają złoty kolor.
  5. Smacznego!
     Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×