PrzepisSzybkie i taniePanierowana mozzarella z szynką i bazylią

Panierowana mozzarella z szynką i bazylią

Panierowana mozzarella z szynką i bazylią
Pyszności
17.07.2017 11:22

Jeśli szukasz przepisu na szybką i nieskomplikowaną przekąskę, mam coś, co na pewno Ci się spodoba. Co powiesz na mozzarellę w panierce z szynką i bazylią? Brzmi cudownie, a smakuje jeszcze lepiej!

Składniki:

  1. 1 szt. mozzarella w kawałku
  2. 4 plastry szynka
  3. 4 liście bazylia
  4. 2 szt. jajka
  5. 1 łyżka zioła prowansalskie
  6. 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:

1. Podziel mozzarellę na mniejsze kawałki. Następnie w każdym z elementów zrób kieszonkę, do której włożysz szynkę i liść bazylii.

Obraz

2. Kiedy nafaszerujesz już wszystkie kawałki sera, przygotuj panierkę dodając do bułki tartej zioła prowansalskie.

Obraz

3. Kawałki mozzarelli obtocz dwukrotnie w jajkach i bułce tarce.

Obraz

4. Następnie umieść poszczególne kawałki na patelni i smaż je do czau, aż uzyskają złoty kolor.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także