Panierowane kotlety z ziemniaków

Co powiesz na panierowane kotlety z ziemniaków z ekstra dodatkami? Prawda, że brzmi ciekawie? Gwarantujemy, że kiedy tylko zapoznasz się całym przepisem, od razu zgłodniejesz!
Zobacz także: Przekąski z ciasta francuskiego
Składniki:
Porcje szt.- 1 kg ziemniaki
- 50 g ser cheddar
- 200 g szynka wieprzowa
- 1/3 szkl natka pietruszki posiekana
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 4 szt. żółtka
Panierka
- 1/2 szkl. mąka pszenna
- 4 szt. białka
- 1/2 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
- Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Następnie je rozgnieć i dodaj: szynkę, żółty ser, natkę pietruszki i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Przełóż część ziemniaczanej mieszanki do formy. Do każdego kubeczka dodaj po jednym żółtku.
- Przykryj wierzch ziemniaczaną mieszanką.
- Następnie obtocz w mące, białkach i bułce tartej. Smaż przez chwilę na rozgrzanej patelni.
- Gotowe kotlety możesz podawać z posiekaną pietruszką.
Komentarze