Panierowane kulki z brokułami

Porcje
20szt.
Porcje
20szt.
Składniki
Podstawowe składniki
Składniki na koktajl Martini Fiero i Tonik
Sposób przygotowania
  1. Na początek posiekaj drobno zblanszowanego brokuła.
  2. Następnie połącz go z: cheddarem, mąką migdałową, jajkami, natką pietruszki, papryczką chili, czosnkiem, pieprzem i solą.
  3. Powstałą mieszankę wstaw do lodówki na godzinę. Po czym uformuj z niej małe kuleczki.
  4. Każdą kuleczkę obtocz dwukrotnie w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
  5. Następnie smaż przez kilka minut w rozgrzanym oleju.
  6. Czas na koktajle. Aby je przygotować, umieść w kieliszkach kostki lodu i wypełnij je Martini Fiero oraz tonikiem w proporcji 1:1.
  7. Nie zapomnij dodać do każdego drinka po plastrze pomarańczy.
  8. Smacznego!