Panierowane roladki z indyka na zoodlowanych ziemniakch

panierowane roladki z indyka

Panierowane roladki z indyka przygotowaliśmy na zoodlowanych ziemniakach. Tym samym stworzyliśmy idealną kombinację, której nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać!

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach

Panierowane roladki z indyka4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Panierowane roladki z indyka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozbij piersi z indyka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku: suszonym czosnkiem, ostrą i słodką papryką, solą oraz pieprzem.
    Rozbij piersi z indyka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku: suszonym czosnkiem, ostrą i słodką papryką, solą oraz pieprzem.
  2. Ułóż kawałki indyka obok siebie na folii spożywczej. Następnie ułóż na wierzchu plastry żółtego sera i włoskiej szynki. Na koniec zwiń w roladę i odstaw do lodówki na godzinę.
    Ułóż kawałki indyka obok siebie na folii spożywczej. Następnie ułóż na wierzchu plastry żółtego sera i włoskiej szynki. Na koniec zwiń w roladę i odstaw do lodówki na godzinę.
  3. W międzyczasie zoodluj ziemniaki.
    W międzyczasie zoodluj ziemniaki.
  4. Następnie przełóż ziemniaki do formy do pieczenia. Polej je olejem roślinnym i dopraw do smaku solą.
    Następnie przełóż ziemniaki do formy do pieczenia. Polej je olejem roślinnym i dopraw do smaku solą.
  5. Każdą roladkę obtocz w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Ułóż roladki na zoodlowanych ziemniakach. Na koniec wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Każdą roladkę obtocz w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Ułóż roladki na zoodlowanych ziemniakach. Na koniec wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×