PrzepisDania głównePanierowane roladki z indyka na zoodlowanych ziemniakch

Panierowane roladki z indyka na zoodlowanych ziemniakch

Panierowane roladki z indyka na zoodlowanych ziemniakch
Pyszności
05.06.2021 17:00, aktualizacja: 07.06.2021 08:36

Panierowane roladki z indyka przygotowaliśmy na zoodlowanych ziemniakach. Tym samym stworzyliśmy idealną kombinację, której nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać!

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

  1. 6 szt. filety z indyka plastry
  2. 1 łyżka suszony czosnek
  3. 4 łyżki olej roślinny
  4. 1 łyżka słodka papryka
  5. 1 łyżka sól
  6. 1 łyżeczka pieprz
  7. 3 plastry szynka włoska gotowana
  8. 5 plastrów ser żółty
  9. 2 szt. jajka
  10. 1 szkl. bułka tarta
  11. 4 szt. ziemniaki

Sposób przygotowania:

1. Rozbij piersi z indyka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku: suszonym czosnkiem, ostrą i słodką papryką, solą oraz pieprzem.

Obraz

2. Ułóż kawałki indyka obok siebie na folii spożywczej. Następnie ułóż na wierzchu plastry żółtego sera i włoskiej szynki. Na koniec zwiń w roladę i odstaw do lodówki na godzinę.

Obraz

3. W międzyczasie zoodluj ziemniaki.

Obraz

4. Następnie przełóż ziemniaki do formy do pieczenia. Polej je olejem roślinnym i dopraw do smaku solą.

Obraz

5. Każdą roladkę obtocz w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Ułóż roladki na zoodlowanych ziemniakach. Na koniec wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także