Panierowane roladki z indyka na zoodlowanych ziemniakch

Panierowane roladki z indyka przygotowaliśmy na zoodlowanych ziemniakach. Tym samym stworzyliśmy idealną kombinację, której nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać!



Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach
Składniki:
Porcje- 6 szt. filety z indyka plastry
- 1 łyżka suszony czosnek
- 1 łyżka słodka papryka
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 3 plastry szynka włoska gotowana
- 5 plastrów ser żółty
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. bułka tarta
- 4 szt. ziemniaki
- 4 łyżki olej roślinny
Sposób przygotowania:
- Rozbij piersi z indyka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku: suszonym czosnkiem, ostrą i słodką papryką, solą oraz pieprzem.
- Ułóż kawałki indyka obok siebie na folii spożywczej. Następnie ułóż na wierzchu plastry żółtego sera i włoskiej szynki. Na koniec zwiń w roladę i odstaw do lodówki na godzinę.
- W międzyczasie zoodluj ziemniaki.
- Następnie przełóż ziemniaki do formy do pieczenia. Polej je olejem roślinnym i dopraw do smaku solą.
- Każdą roladkę obtocz w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Ułóż roladki na zoodlowanych ziemniakach. Na koniec wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze