Panierowane roladki z indyka

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozbij piersi z indyka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku: suszonym czosnkiem, ostrą i słodką papryką, solą oraz pieprzem.
  2. Ułóż kawałki indyka obok siebie na folii spożywczej. Następnie ułóż na wierzchu plastry żółtego sera i włoskiej szynki. Na koniec zwiń w roladę i odstaw do lodówki na godzinę.
  3. W międzyczasie zoodluj ziemniaki.
  4. Następnie przełóż ziemniaki do formy do pieczenia. Polej je olejem roślinnym i dopraw do smaku solą.
  5. Każdą roladkę obtocz w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Ułóż roladki na zoodlowanych ziemniakach. Na koniec wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!