Panierowany filet z kurczaka z OVI

panierowany filet z kurczaka z ovi

Panierowany filet z kurczaka skrywa w sobie same rarytasy. Tym razem postawiliśmy na kombinację szynki, cukinii i mozzarelli. Smakuje obłędnie 😉

Naszego kurczaka przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Błyskawiczny omlet bananowy

Panierowany filet z kurczaka z OVI2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Panierowany filet z kurczaka z OVI
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Do panierowania

Sposób przygotowania:

  1. Podziel cukinię w cienkie plastry. Następnie umieść je w Ovi, polej oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą. Uruchom sprzęt na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Podziel cukinię w cienkie plastry. Następnie umieść je w Ovi, polej oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą. Uruchom sprzęt na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. Podziel filet z kurczaka na pół, po czym rozbij go przy pomocy tłuczka. Teraz dopraw solą i pieprzem.
    Podziel filet z kurczaka na pół, po czym rozbij go przy pomocy tłuczka. Teraz dopraw solą i pieprzem.
  3. Na każdym filecie ułóż plastry cukinii, szynki i mozzarellę. Zwiń w kieszonką.
    Na każdym filecie ułóż plastry cukinii, szynki i mozzarellę. Zwiń w kieszonką.
  4. Następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
    Następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
  5. Tak przygotowanego kurczaka umieść w Ovi wraz z frytkami. Polej całość oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Tak przygotowanego kurczaka umieść w Ovi wraz z frytkami. Polej całość oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×