PrzepisObiadPanierowany filet z kurczaka z OVI

Panierowany filet z kurczaka z OVI

Panierowany filet z kurczaka z OVI
Pyszności
26.08.2020 17:00, aktualizacja: 28.08.2020 10:45

Panierowany filet z kurczaka skrywa w sobie same rarytasy. Tym razem postawiliśmy na kombinację szynki, cukinii i mozzarelli. Smakuje obłędnie 😉

Naszego kurczaka przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. cukinia
  2. 3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2 szt. filety z kurczaka
  4. 4 szt. szynka plastry
  5. 1 szt. mozzarella kulka
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz

Do panierowania

  1. 1 szt. jajko roztrzepane
  2. 1/2 szkl mąka pszenna
  3. 1 szkl. bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Podziel cukinię w cienkie plastry. Następnie umieść je w Ovi, polej oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą. Uruchom sprzęt na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

2. Podziel filet z kurczaka na pół, po czym rozbij go przy pomocy tłuczka. Teraz dopraw solą i pieprzem.

Obraz

3. Na każdym filecie ułóż plastry cukinii, szynki i mozzarellę. Zwiń w kieszonką.

Obraz

4. Następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

5. Tak przygotowanego kurczaka umieść w Ovi wraz z frytkami. Polej całość oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także