Panierowany filet z kurczaka z OVI

Panierowany filet z kurczaka skrywa w sobie same rarytasy. Tym razem postawiliśmy na kombinację szynki, cukinii i mozzarelli. Smakuje obłędnie 😉
Naszego kurczaka przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Błyskawiczny omlet bananowy
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 1 szt. cukinia
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 2 szt. filety z kurczaka
- 4 szt. szynka plastry
- 1 szt. mozzarella kulka
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Do panierowania
- 1 szt. jajko roztrzepane
- 1/2 szkl mąka pszenna
- 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
- Podziel cukinię w cienkie plastry. Następnie umieść je w Ovi, polej oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą. Uruchom sprzęt na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Podziel filet z kurczaka na pół, po czym rozbij go przy pomocy tłuczka. Teraz dopraw solą i pieprzem.
- Na każdym filecie ułóż plastry cukinii, szynki i mozzarellę. Zwiń w kieszonką.
- Następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
- Tak przygotowanego kurczaka umieść w Ovi wraz z frytkami. Polej całość oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze