Panierowany filet z kurczaka z OVI

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Podstawowe składniki
Do panierowania
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sposób przygotowania
  1. Podziel cukinię w cienkie plastry. Następnie umieść je w Ovi, polej oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą. Uruchom sprzęt na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Podziel filet z kurczaka na pół, po czym rozbij go przy pomocy tłuczka. Teraz dopraw solą i pieprzem.
  3. Na każdym filecie ułóż plastry cukinii, szynki i mozzarellę. Zwiń w kieszonką.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
  5. Tak przygotowanego kurczaka umieść w Ovi wraz z frytkami. Polej całość oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!