Kategorie KolacjeKurczakPrzepisy

Panierowany filet z kurczaka z piekarnika

Panierowany filet z kurczaka w kształcie roladki skrywa w sobie prawdziwe rarytasy. Co więcej, połączyliśmy go z mizerią i ziemniakami. Czy to nie gotowa receptura na udany obiad?

W przygotowaniu mizerii pomógł nam zoodler marki Philips.

Zobacz także: Sałatka z ogórków z sosem tzatziki

Panierowany filet z kurczaka z piekarnika4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Panierowany filet z kurczaka z piekarnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Mizeria

Sposób przygotowania:

  1. Podziel filet z kurczaka na dwie części. Następnie rozbij każdy kawałek przy pomocy tłuczka. Dopraw solą i pieprzem.
    Podziel filet z kurczaka na dwie części. Następnie rozbij każdy kawałek przy pomocy tłuczka. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Na każdym kawałku umieść kawałek mozzarelli i zwiń w rulon. Następnie owiń roladkę plastrami boczku.
    Na każdym kawałku umieść kawałek mozzarelli i zwiń w rulon. Następnie owiń roladkę plastrami boczku.
  3. Czas na panierkę. W tym celu obtocz każdy kawałek w mące, jajkach i bułce tartej. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Czas na panierkę. W tym celu obtocz każdy kawałek w mące, jajkach i bułce tartej. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj mizerię. Aby nadać jej ciekawych kształtów, ogórka przygotuj w zoodlerze. Następnie połącz go ze: śmietaną, szczypiorkiem, czerwoną cebulą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj mizerię. Aby nadać jej ciekawych kształtów, ogórka przygotuj w zoodlerze. Następnie połącz go ze: śmietaną, szczypiorkiem, czerwoną cebulą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  5. I smaczny obiad jest już gotowy!
    I smaczny obiad jest już gotowy!
Panierowany filet z kurczaka z piekarnika

Pomysł na niedzielny obiad? Panierowany kurczak w towarzystwie ziemniaków i mizerii 👍❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/287799

Publiée par Pyszności sur Mardi 28 janvier 2020