Kategorie Słodkości

Niezwykle wyglądająca truskawkowa Panna Cotta – takim deserem na pewno zaskoczysz swoją rodzinę!

Panna Cotta to rodzaj deseru, który pochodzi z Włoch północnych. Jego klasyczna wersja składa się z podgrzanej śmietany, pomieszanej z żelatyną oraz z różnych dodatków.

W tym artykule pokażę ci, jak wykonać pięknie i niezwykle wyglądającą truskawkową Panna Cottę. Takim deserem na pewno zaskoczysz swoją rodzinę i każdy będzie się zastanawiać, jak to zrobiłeś…

Przepis poniżej.

Niezwykle wyglądająca truskawkowa Panna Cotta - takim deserem na pewno zaskoczysz swoją rodzinę!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Niezwykle wyglądająca truskawkowa Panna Cotta - takim deserem na pewno zaskoczysz swoją rodzinę!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wlej 500 ml gorącej wody, a następnie dodaj do niej galaretkę truskawkową. Dokładnie wymieszaj.
    Do miski wlej 500 ml gorącej wody, a następnie dodaj do niej galaretkę truskawkową. Dokładnie wymieszaj.
  2. Złóż ręcznik i połóż go na końcu wysokiej blaszki. Poukładaj na niej szklanki tak, aby były przechylone, ale aby równocześnie stały stabilnie.
    Złóż ręcznik i połóż go na końcu wysokiej blaszki. Poukładaj na niej szklanki tak, aby były przechylone, ale aby równocześnie stały stabilnie.
  3. Rozlej galaretkę do szklanek w ten sam sposób, co na zdjęciu poniżej. Włóż do lodówki na 2-4 godziny.
    Rozlej galaretkę do szklanek w ten sam sposób, co na zdjęciu poniżej. Włóż do lodówki na 2-4 godziny.
  4. Do garnka wlej mleko i żelatynę. Poczekaj 5 minut, a następnie wymieszaj.
    Do garnka wlej mleko i żelatynę. Poczekaj 5 minut, a następnie wymieszaj.
  5. Włóż garnek na średni ogień. Dodaj do niego cukier. Wymieszaj, a następnie zdejmij z ognia.
    Włóż garnek na średni ogień. Dodaj do niego cukier. Wymieszaj, a następnie zdejmij z ognia.
  6. Do garnka dodaj śmietankę, olejek waniliowy i sól. Dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły. Schłodź miksturę do temperatury pokojowej.
    Do garnka dodaj śmietankę, olejek waniliowy i sól. Dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły. Schłodź miksturę do temperatury pokojowej.
  7. Wlej miksturę do szklanek, w których znajduje się galaretka.
    Wlej miksturę do szklanek, w których znajduje się galaretka.
  8. Włóż do lodówki na 1-2 godziny. Jeżeli masz ochotę, możesz udekorować deser świeżymi truskawkami.
Pyszny truskawkowy deser. Trochę "krzywy" - na złość grawitacj...

Pyszny truskawkowy deser 󾌧 Trochę "krzywy" - na złość grawitacji ☺️☺️

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 31 maja 2016
99872