PrzepisDania głównePapryki faszerowane mozzarellą i kurczakiem

Papryki faszerowane mozzarellą i kurczakiem

Papryki faszerowane mozzarellą i kurczakiem
Pyszności
20.06.2017 12:45, aktualizacja: 22.06.2017 15:11

Jeśli lubisz paprykę i chciałbyś spróbować czegoś nowego, ten przepis jest dla Ciebie!

Składniki:

  1. 3 szklanki mozzarella starta
  2. 1/2 szklanki parmezan starty
  3. 0,5 szklanki bulion warzywny
  4. 1 łyżka pietruszka posiekana
  5. 1 1/2 szklanki sos marinara
  6. 3 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  7. 2 szczypty pieprz
  8. 1 łyżeczka papryka w proszku
  9. 2 szczypty sól
  10. 300 g nuggetsy z kurczaka pocięte na mniejsze elementy
  11. 3 szt. papryka
Sposób przygotowania:

1. W misce wymieszaj ze sobą: mozzarellę, parmezan, pietruszkę, sos marinara, czosnek, nuggetsy, sól, pieprz, paprykę w proszku

Obraz

2. Tak przygotowanym farszem wypełnij przecięte na pół papryki ułożone w naczyniu żaroodpornym

Obraz

3. Następnie posyp papryki startym żółtym serem.

Obraz

4. A do naczynia żaroodpornego wlej bulion warzywny.

Obraz

5. Całość zakryj folią aluminiową i włóż do piekarnika na 55 minut w temperaturze 205 stopni Celsjusza.

Obraz

6. Gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także