PrzepisDania głównePapryki faszerowane na Halloween

Papryki faszerowane na Halloween

Papryki faszerowane na Halloween
Pyszności
22.10.2018 12:00, aktualizacja: 22.10.2018 12:13

Halloween zbliża się wielkimi krokami, dlatego jeśli chcesz zaskoczyć swoje maluchy czymś wyjątkowym, mamy coś, co z pewnością zrobi na nich ogromne wrażenie! Pychotka ?

Składniki:

  1. 3 szt. czerwone papryki
  2. 100 g brązowy ryż
  3. 1 szt. pierś z kurczaka
  4. 1 łyżeczka kmin
  5. 1 łyżeczka słodka papryka
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 1 puszka pomidory w zalewie
  9. 1/2 kubka żółty ser

Sposób przygotowania:

1. Na początku przygotuj mieszankę z kurczakiem. W tym celu podsmaż ze sobą czerwoną cebulę i kurczaka.

Obraz

2. Po chwili dodaj przyprawy: kmin, słodką paprykę, sól, pieprz oraz pomidory w zalewie. Duś ok. 10 minut pod przykryciem.

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj papryki, odcinając im kapelusze. Następnie usuń zawartość i zrób w warzywach oczy, nosek i uśmiech.

Obraz

4. Ułóż papryki w formie do pieczenia i nafaszeruj je przygotowanym kurczakiem, połączonym z ugotowanym ryżem i żółtym serem. Umieść na wierzchu odcięte kapelusze i wstaw do piekarnika na 30 minut (180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także