in ,

Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami

Czy maluch może pokochać papryki faszerowane? Oczywiście, że tak! Wystarczy umieścić w nich same rarytasy, którym z pewnością nie odmówi!

Tym razem postawiliśmy na szpinak i pomidory. To dopiero wystrzałowa kombinacja 👍

Zobacz także: Omletowe fit brownie z czerwonej fasoli

Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami
Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami
3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Usuń kapelusze i zawartość papryk. Rozprowadź w nich oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Usuń kapelusze i zawartość papryk. Rozprowadź w nich oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc w blenderze: świeży szpinak, pomidory, świeżą bazylię, orzeszki pini, serek śmietankowy oraz czosnek.
    W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc w blenderze: świeży szpinak, pomidory, świeżą bazylię, orzeszki pini, serek śmietankowy oraz czosnek.
  3. Powstałą mieszankę umieść w podpieczonych paprykach i ponownie wstaw je do piekarnika na kolejne 15 minut.
    Powstałą mieszankę umieść w podpieczonych paprykach i ponownie wstaw je do piekarnika na kolejne 15 minut.
  4. Gotowe danie udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki. Smacznego!
    Gotowe danie udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki. Smacznego!