Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami

Czy maluch może pokochać papryki faszerowane? Oczywiście, że tak! Wystarczy umieścić w nich same rarytasy, którym z pewnością nie odmówi!

Tym razem postawiliśmy na szpinak i pomidory. To dopiero wystrzałowa kombinacja ?

Zobacz także: Omletowe fit brownie z czerwonej fasoli

Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami2-3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Usuń kapelusze i zawartość papryk. Rozprowadź w nich oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Usuń kapelusze i zawartość papryk. Rozprowadź w nich oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc w blenderze: świeży szpinak, pomidory, świeżą bazylię, orzeszki pini, serek śmietankowy oraz czosnek.
    W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc w blenderze: świeży szpinak, pomidory, świeżą bazylię, orzeszki pini, serek śmietankowy oraz czosnek.
  3. Powstałą mieszankę umieść w podpieczonych paprykach i ponownie wstaw je do piekarnika na kolejne 15 minut.
    Powstałą mieszankę umieść w podpieczonych paprykach i ponownie wstaw je do piekarnika na kolejne 15 minut.
  4. Gotowe danie udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki. Smacznego!
    Gotowe danie udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×