Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami

Czy maluch może pokochać papryki faszerowane? Oczywiście, że tak! Wystarczy umieścić w nich same rarytasy, którym z pewnością nie odmówi!
Tym razem postawiliśmy na szpinak i pomidory. To dopiero wystrzałowa kombinacja ?
Zobacz także: Omletowe fit brownie z czerwonej fasoli
Składniki:
Porcje- 2-3 szt. papryki
- 3 szt. pomidory
- 200 g serek śmietankowy
- 1/2 szkl. świeży szpinak
- 1 garść świeża bazylia
- 1 ząbek czosnek
- 1/4 szkl. orzeszki pini
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Usuń kapelusze i zawartość papryk. Rozprowadź w nich oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc w blenderze: świeży szpinak, pomidory, świeżą bazylię, orzeszki pini, serek śmietankowy oraz czosnek.
- Powstałą mieszankę umieść w podpieczonych paprykach i ponownie wstaw je do piekarnika na kolejne 15 minut.
- Gotowe danie udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki. Smacznego!
Komentarze