PrzepisPapryki faszerowane szpinakiem i pomidorami

Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami

Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami
Pyszności
27.05.2019 12:00, aktualizacja: 29.05.2020 14:31

Czy maluch może pokochać papryki faszerowane? Oczywiście, że tak! Wystarczy umieścić w nich same rarytasy, którym z pewnością nie odmówi!

Tym razem postawiliśmy na szpinak i pomidory. To dopiero wystrzałowa kombinacja ?

Składniki:

  1. 2-3 szt. papryki
  2. 3 szt. pomidory
  3. 200 g serek śmietankowy
  4. 1/2 szkl. świeży szpinak
  5. 1 garść świeża bazylia
  6. 1 ząbek czosnek
  7. 1/4 szkl. orzeszki pini
  8. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Usuń kapelusze i zawartość papryk. Rozprowadź w nich oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

2. W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc w blenderze: świeży szpinak, pomidory, świeżą bazylię, orzeszki pini, serek śmietankowy oraz czosnek.

Obraz

3. Powstałą mieszankę umieść w podpieczonych paprykach i ponownie wstaw je do piekarnika na kolejne 15 minut.

Obraz

4. Gotowe danie udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także