Parówkowe kwiatki w cieście francuskim

Tym razem w naszej kuchni wyczarowaliśmy parówkowe kwiatki w cieście francuskim. Pyszne, szybkie i smaczne danie świetnie sprawdzi się jako propozycja na kolację dla całej rodziny!

W przygotowaniu marchewkowego farszu pomógł nam Zoodler marki Philips.

Zobacz także: Marchewkowe spaghetti z kurczakiem

 

Parówkowe kwiatki w cieście francuskim2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Parówkowe kwiatki w cieście francuskim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zzoodluj marchewkę. Następnie na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj marchewkę, pomidory krojone, cynamon, pieprz i sól.
    Zzoodluj marchewkę. Następnie na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj marchewkę, pomidory krojone, cynamon, pieprz i sól.
  2. Rozwiń na blacie ciasto francuskie. Umieść dwie parówki na krawędzi dolnego boku i zacznij zwijać do środka.
    Rozwiń na blacie ciasto francuskie. Umieść dwie parówki na krawędzi dolnego boku i zacznij zwijać do środka.
  3. Usuń zbędne ciasto. Powstały rulon ponacinaj jak na zdjęciu poniżej.
    Usuń zbędne ciasto. Powstały rulon ponacinaj jak na zdjęciu poniżej.
  4. Teraz stwórz koło i przenieś je do formy do pieczenia. W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Piecz przekąski przez 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Teraz stwórz koło i przenieś je do formy do pieczenia. W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Piecz przekąski przez 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×