PrzepisPrzekąskiParówkowe kwiatki w cieście francuskim

Parówkowe kwiatki w cieście francuskim

Parówkowe kwiatki w cieście francuskim
Pyszności
25.02.2020 17:00, aktualizacja: 06.09.2020 11:26

Tym razem w naszej kuchni wyczarowaliśmy parówkowe kwiatki w cieście francuskim. Pyszne, szybkie i smaczne danie świetnie sprawdzi się jako propozycja na kolację dla całej rodziny!

W przygotowaniu marchewkowego farszu pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula
  2. 2 szt. marchewki
  3. 400 g pomidory krojone
  4. 1 ząbek czosnek
  5. 1/3 łyżeczki cynamon
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 szt. ciasto francuskie
  9. 4 szt. parówki
  10. natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:

1. Zzoodluj marchewkę. Następnie na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj marchewkę, pomidory krojone, cynamon, pieprz i sól.

Obraz

2. Rozwiń na blacie ciasto francuskie. Umieść dwie parówki na krawędzi dolnego boku i zacznij zwijać do środka.

Obraz

3. Usuń zbędne ciasto. Powstały rulon ponacinaj jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

4. Teraz stwórz koło i przenieś je do formy do pieczenia. W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Piecz przekąski przez 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także