Parówkowe kwiatki w cieście francuskim

Tym razem w naszej kuchni wyczarowaliśmy parówkowe kwiatki w cieście francuskim. Pyszne, szybkie i smaczne danie świetnie sprawdzi się jako propozycja na kolację dla całej rodziny!



W przygotowaniu marchewkowego farszu pomógł nam Zoodler marki Philips.
Zobacz także: Marchewkowe spaghetti z kurczakiem
Składniki:
Porcje- 1/2 szt. cebula
- 2 szt. marchewki
- 400 g pomidory krojone
- 1 ząbek czosnek
- 1/3 łyżeczki cynamon
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 szt. ciasto francuskie
- 4 szt. parówki
- natka pietruszki do posypania
Sposób przygotowania:
- Zzoodluj marchewkę. Następnie na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj marchewkę, pomidory krojone, cynamon, pieprz i sól.
- Rozwiń na blacie ciasto francuskie. Umieść dwie parówki na krawędzi dolnego boku i zacznij zwijać do środka.
- Usuń zbędne ciasto. Powstały rulon ponacinaj jak na zdjęciu poniżej.
- Teraz stwórz koło i przenieś je do formy do pieczenia. W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Piecz przekąski przez 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze