Wirtualna Polska

Parówkowe kwiatki w cieście francuskim

Parówkowe kwiatki w cieście francuskim

Tym razem w naszej kuchni wyczarowaliśmy parówkowe kwiatki w cieście francuskim. Pyszne, szybkie i smaczne danie świetnie sprawdzi się jako propozycja na kolację dla całej rodziny!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu marchewkowego farszu pomógł nam Zoodler marki Philips.

Zobacz także: Marchewkowe spaghetti z kurczakiem

 

Parówkowe kwiatki w cieście francuskim2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Parówkowe kwiatki w cieście francuskim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zzoodluj marchewkę. Następnie na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj marchewkę, pomidory krojone, cynamon, pieprz i sól.
    Zzoodluj marchewkę. Następnie na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj marchewkę, pomidory krojone, cynamon, pieprz i sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Rozwiń na blacie ciasto francuskie. Umieść dwie parówki na krawędzi dolnego boku i zacznij zwijać do środka.
    Rozwiń na blacie ciasto francuskie. Umieść dwie parówki na krawędzi dolnego boku i zacznij zwijać do środka.
  3. Usuń zbędne ciasto. Powstały rulon ponacinaj jak na zdjęciu poniżej.
    Usuń zbędne ciasto. Powstały rulon ponacinaj jak na zdjęciu poniżej.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Teraz stwórz koło i przenieś je do formy do pieczenia. W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Piecz przekąski przez 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Teraz stwórz koło i przenieś je do formy do pieczenia. W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Piecz przekąski przez 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×