Pasta łososiowa domowej roboty

Pasta łososiowa domowej roboty urozmaici każde śniadanie. Dzięki niej zjesz pożywne śniadanie, które doda Ci energii na cały dzień. Po prostu palce lizać!
W przygotowaniu smacznej pasty pomógł nam parowar marki Philips.
Zobacz także: Wegetariańskie falafele
Składniki:
Porcje g- 300 g filet z łososia
- 1/2 szt. cytryna sok
- 1/2 łyżeczki sól
- 1 szt. czerwona cebula
- 50 g suszone pomidory w oleju
- 1 pęczek świeży koperek
- 250 g ser ricotta
Sposób przygotowania:
- Filety łososia skropl cytryną i dopraw solą. Następnie przygotuj w parowarze. Cały proces powinien trwać ok. 15 minut.
- W robocie kuchennym zmiksuj czerwoną cebulę, suszone pomidory i świeży koperek.
- Po chwili dodaj wcześniej przygotowanego łososia i ricottę.
- Gotową pastę podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego!
Komentarze