PrzepisObiadPasta łososiowa domowej roboty

Pasta łososiowa domowej roboty

Pasta łososiowa domowej roboty
Pyszności
02.01.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:23

Pasta łososiowa domowej roboty urozmaici każde śniadanie. Dzięki niej zjesz pożywne śniadanie, które doda Ci energii na cały dzień. Po prostu palce lizać!

W przygotowaniu smacznej pasty pomógł nam parowar marki Philips.

Składniki:

  1. 300 g filet z łososia
  2. 1/2 szt. cytryna sok
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1 szt. czerwona cebula
  5. 50 g suszone pomidory w oleju
  6. 1 pęczek świeży koperek
  7. 250 g ser ricotta

Sposób przygotowania:

1. Filety łososia skropl cytryną i dopraw solą. Następnie przygotuj w parowarze. Cały proces powinien trwać ok. 15 minut.

Obraz

2. W robocie kuchennym zmiksuj czerwoną cebulę, suszone pomidory i świeży koperek.

Obraz

3. Po chwili dodaj wcześniej przygotowanego łososia i ricottę.

Obraz

4. Gotową pastę podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także