Pasztecik z mięsno-grzybowym farszem

Dziś przychodzimy do Was z pomysłem na pyszną przekąskę. Genialne paszteciki z mięsno-grzybowym farszem to prawdziwe „niebo w gębie”, nic więc dziwnego, że ślinka cieknie na sam widok 🙂

Pasztecik z mięsno-grzybowym farszem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pasztecik z mięsno-grzybowym farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą pierś z indyka i paprykę.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą pierś z indyka i paprykę.
  2. Po chwili dodaj pieczarki i czerwone wino. Smaż do chwili, aż alkohol wyparuje.
    Po chwili dodaj pieczarki i czerwone wino. Smaż do chwili, aż alkohol wyparuje.
  3. Zdejmij patelnię z palnika i dodaj do farszu mascarpone. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Zdejmij patelnię z palnika i dodaj do farszu mascarpone. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Ciasto francuskie podziel na kwadraty. Na połowie rozłóż farsz i dookoła rozsmaruj roztrzepane jajko. Następnie przełóż kolejną warstwą z ciasta francuskiego. Zrób nacięcia i całość posmaruj jajkiem. Piecz paszteciki przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).
    Ciasto francuskie podziel na kwadraty. Na połowie rozłóż farsz i dookoła rozsmaruj roztrzepane jajko. Następnie przełóż kolejną warstwą z ciasta francuskiego. Zrób nacięcia i całość posmaruj jajkiem. Piecz paszteciki przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×