in ,

Pyszne paszteciki drożdżowe na 3 sposoby

Oto przepis na pyszne paszteciki drożdżowe domowej roboty. I to na 3 ciekawe sposoby. Każdy znajdzie coś dla siebie!

Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni
Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni

Jeśli środki czystości do kuchni, to tylko te naturaln...

Tego nie można przegapić. Po prostu nie ma takiej opcji 😉

Zobacz także: Wytrawny chleb drożdżowy z warzywami

Paszteciki drożdżowe na 3 sposoby
Paszteciki drożdżowe na 3 sposoby
30
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje: szt.
Wydruk przepisu
Ciasto
Farsz z kapustą
Farsz z pieczarkami
Farsz mięsny

Sposób przygotowania:

Paszteciki z kapustą
  1. W garnku połącz ze sobą: kapustę kiszoną, wodę, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Następnie podsmaż na patelni cebulę, namoczone grzyby oraz wcześniej przygotowaną kapustę. Na samym końcu dopraw solą i pieprzem.
    W garnku połącz ze sobą: kapustę kiszoną, wodę, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Następnie podsmaż na patelni cebulę, namoczone grzyby oraz wcześniej przygotowaną kapustę. Na samym końcu dopraw solą i pieprzem.
  2. Rozwałkuj ciasto drożdżowe, po czym umieść na nim farsz. Zwiń w rulon, potnij na mniejsze kawałki i przy pomocy drewnianej łyżki zrób dodatkowe wgłębienia.
    Rozwałkuj ciasto drożdżowe, po czym umieść na nim farsz. Zwiń w rulon, potnij na mniejsze kawałki i przy pomocy drewnianej łyżki zrób dodatkowe wgłębienia.
  3. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
Paszteciki z pieczarkami
  1. Na patelni podsmaż ze sobą: cebulę, pieczarki, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Na patelni podsmaż ze sobą: cebulę, pieczarki, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. Umieść farsz na cieście drożdżowym i zwiń w ruloniki. Jak wcześniej podziel na mniejsze kawałki i użyj drewnianej łyżki.
    Umieść farsz na cieście drożdżowym i zwiń w ruloniki. Jak wcześniej podziel na mniejsze kawałki i użyj drewnianej łyżki.
  3. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
Paszteciki z mięsem
  1. I na koniec kombinacja z mięsem. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, cebulę, majeranek suszony, sól, pieprz oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.
    I na koniec kombinacja z mięsem. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, cebulę, majeranek suszony, sól, pieprz oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.
  2. Powstały farsz umieść na cieście drożdżowym i podziel na mniejsze kawałki.
    Powstały farsz umieść na cieście drożdżowym i podziel na mniejsze kawałki.
  3. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!
    Wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!