Pasztet z soczewicy

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę.
  2. Kiedy cebula się zarumieni, dodaj czosnek i startą na tarce marchewkę.
  3. Przesyp ugotowaną soczewicę do dużej miski. Dodaj do niej mieszankę z patelni, mąkę kokosową, majeranek, pieprz, sól i jajka. Dokładnie wymieszaj.
  4. Natłuść formę do pieczenia i przenieś do niej mieszankę z soczewicą. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza, program „tylko dól”).
  5. Smacznego!
Pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy

Soczewica tym razem stała się bazą pysznego pasztetu, który zniknął w naszej w kuchni w mgnieniu oka 😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/275662

Posted by Pyszności Fit on Thursday, January 2, 2020