Pekanowe gofry dla malucha

Pekanowe gofry dla malucha stały się hitem w naszych domach. I nie ma się co dziwić, w końcu genialnie smakują i się prezentują. Po prostu palce lizać!
Zobacz także: Domowe batony – przekąski dla malucha
Składniki:
Porcje- 1/2 szkl. pekany posiekane
- 1/2 szkl. brązowy cukier
- 2 szkl. mąka
- 1,5 łyżeczki cynamon
- 115 g masło roztopione
- 1 szczypta sól
- 1,5 szkl. maślanka
- 2 łyżeczki poszek do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 4 szt. jajka
Sposób przygotowania:
- W jednej misce połącz: mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugiej zaś zmiksuj mokre składniki: jajka, maślankę, roztopione masło i ekstrakt waniliowy.
- Połącz suche i mokre składniki.
- Na koniec dodaj posiekane orzechy pekan. Następnie umieść mieszankę w gofrownicy na kilka minut.
- Gotowe gofry możesz podawać m.in. z syropem klonowym. Smacznego!
Komentarze