Pełnoziarniste chlebki NAAN

Co powiesz na zdrowy i pyszny chlebek, który przygotujesz na zwykłej patelni? My zakochaliśmy się w nim od pierwszego kęsa i mamy nadzieję, że Tobie również się spodoba 😉

Pełnoziarniste chlebki NAAN
Pełnoziarniste chlebki NAAN
    8
    Głosów: 0
    Ocena: 0
    Twoja ocena:
    Oceń ten przepis!

    Składniki:

    Porcje:
    Wydruk przepisu
    Rozczyn
    Ciasto
    Do posmarowania

    Sposób przygotowania:

    1. Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz ze sobą: ciepłą wodę, mąkę orkiszową pełnoziarnistą, drożdże suche, syrop klonowy oraz jogurt naturalny. Odstaw do wyrośnięcia na 35 minut.
      Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz ze sobą: ciepłą wodę, mąkę orkiszową pełnoziarnistą, drożdże suche, syrop klonowy oraz jogurt naturalny. Odstaw do wyrośnięcia na 35 minut.
    2. Po tym czasie połącz mieszankę z proszkiem do pieczenia, solą, olejem roślinnym oraz mąką orkiszową. Dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
      Po tym czasie połącz mieszankę z proszkiem do pieczenia, solą, olejem roślinnym oraz mąką orkiszową. Dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
    3. Gotowe ciasto rozwałkuj na placuszki (jak na zdjęciu poniżej). Następnie przenieś na patelnię.
      Gotowe ciasto rozwałkuj na placuszki (jak na zdjęciu poniżej). Następnie przenieś na patelnię.
    4. W małej miseczce połącz ze sobą oliwę z oliwek, ząbki czosnku, świeży rozmaryn oraz sól.
      W małej miseczce połącz ze sobą oliwę z oliwek, ząbki czosnku, świeży rozmaryn oraz sól.
    5. Posmaruj placuszek i odwróć na drugą stronę.
      Posmaruj placuszek i odwróć na drugą stronę.
    6. Smacznego!
      Smacznego!