Pełnoziarniste chlebki NAAN

    Porcje
    8
    Porcje
    8
    Składniki
    Rozczyn
    Ciasto
    Do posmarowania
    Sposób przygotowania
    1. Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz ze sobą: ciepłą wodę, mąkę orkiszową pełnoziarnistą, drożdże suche, syrop klonowy oraz jogurt naturalny. Odstaw do wyrośnięcia na 35 minut.
    2. Po tym czasie połącz mieszankę z proszkiem do pieczenia, solą, olejem roślinnym oraz mąką orkiszową. Dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
    3. Gotowe ciasto rozwałkuj na placuszki (jak na zdjęciu poniżej). Następnie przenieś na patelnię.
    4. W małej miseczce połącz ze sobą oliwę z oliwek, ząbki czosnku, świeży rozmaryn oraz sól.
    5. Posmaruj placuszek i odwróć na drugą stronę.
    6. Smacznego!
    Pełnoziarniste chlebki NAAN